Dags att tvätta bilen i Stockholm? Att vara bilägare i en större stad sätter sina spår. Dels så handlar det om ganska tuffa mil för bilens motor: det är mer tomgångskörning, det är mer köer och det är mindre mil som varvar ur.
Detta gör att bilen slits lite fortare än en bil som enbart körs på exempelvis lands- och motorvägar: körning i stadsmiljöer ökar slitaget. Det kommer även att synas på det yttre. Avgaserna är högre i Stockholm och dessa kommer att fastna på bilens lack. En bil kan, helt enkelt, se väldigt smutsig ut redan efter någon dag ute i trafiken. Det gör att man som ägare behöver besöka en biltvätt i Stockholm mer frekvent än vad en bilägare på landet behöver.
Frågan är bara vilken man ska välja? Hur hittar man en biltvätt som både är prisvärd och som ger en hög kvalitet på arbetet? Nyckeln ligger i att inse att en vanlig tvätt av bilen sällan räcker: i Stockholm så kan man behöva en bilpolering med jämna mellanrum - och där man med fördel även kan addera en bilrekond samt en lackförsegling också.
Rekonden innebär att även insidan av bilen tvättas och rengörs. Vilket ger dig som ägare känslan av en ny bil och där samma dofter kittlar ditt luktsinne. Lackförseglingen å sin sida kommer att göra att smuts och avgaser inte fastnar lika lätt. Detta medan en bilpolering sätter pricken över i:et och ger dig en bil som riktigt glänser. Allt detta är värt att betala för och något som rekommenderas dig att genomföra med jämna mellanrum. Det innebär också att du kan tvätta bilen på ett enklare sätt mellan dessa tillfällen.
En sak att trycka på gällande en biltvätt handlar om miljön. Många är inte medvetna om hur pass mycket vatten som används för att tvätta en bil. Detta i kombination med att många rengöringsmedel och produkter inte alls håller den standard man kan kräva gör att miljön kan ta stryk i onödan. Men, min biltvätt säger sig ju vara miljövänlig? Sannolikheten att detta påstående saknar verklighetsförankring är relativt stor.
Tyvärr så ljuger många i denna fråga. Det finns emellertid biltvättar som erbjuder sina tjänster utan att miljön tar skada. Genom att använda exempelvis ånga så minimerar man förbrukningen av vatten - utan att resultatet blir lidande. Normalt så används ungefär 200 liter vatten i samband med en traditionell biltvätt. Vid en ångtvätt så använder man mellan 3 och 10 liter. Det säger en hel del, eller hur? Att lacken dessutom skonas är ytterligare en fördel att ta hänsyn till.