Varför bilkooperativ?

Det finns många goda skäl att äga bil gemensamt. Främst ekonomi och miljö. I bilkooperativet köper och äger vi bilar tillsammans. Det blir billigare för var och en av oss; inga oförutsedda reparationer, ingen bilskatt, ingen hyra av parkeringsplats osv. Samtidigt är det miljövänligt genom att vi delar bil samt använder kommunala färdmedel eller cykel i övrigt. Även familjer som har egen bil kan ibland behöva en extrabil eller en större bil.

Hur fungerar det?

Först ansöker du om medlemskap i bilkooperativet. Kraven är ett giltigt B-körkort och att du inte har några betalningsanmärkningar. När du har blivit invald (av styrelsen) ska insatsen betalas. Det går att dela upp betalningen. Bilarna bokas via Internet. Du får ett användarnamn och lösenord för att kunna logga in till bokningssidan. I slutet av varje månad får du en räkning på det du har kört.

Bilarnas placering

Det är lätt att ta sig till alla våra bilar. Nära till bilarna har du om du bor i nordöstra Göteborg, tex Angered Centrum, Rannebergen, Lövgärdet, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo eller Kärra.

Arbetsuppgift

Som medlem är du med i en arbetsgrupp. De är, förutom styrelsen, en bilvårdsgrupp för varje bil, en ekonomigrupp och en informationsgrupp. Du får räkna med att lägga ner 2-3 timmar per månad på någon uppgift.