Vanliga frågor

Hur fungerar ett bilkooperativ?
En grupp människor äger gemensamt en eller flera bilar. Eftersom bilen då rullar mer än om man skulle haft sin egen, så blir de fasta kostnaderna per mil lägre. Man slipper själv göra en stor investering men har ändå råd att ha en ny, bensinsnål och bra försäkrad bil. Ett annat sätt att hålla nere kostnaderna är att man delar på förekommande arbetsuppgifter, d v s medlemmarna har 'arbetsplikt'.

Hur mycket arbetar man?
Arbetet i kooperativet utförs på ideell grund och alla medlemmar ingår i någon arbetsgrupp. Du får räkna med att lägga ned i snitt 2-5 timmar per månad. Arbetsgruppen har ett gemensamt ansvar över sitt område och väljer en samordnare som håller kontakt med andra arbetsgrupper/styrelse.

Har ABK någon politisk anknytning?
Nej.

Vilka är medlemmarna?
Alla sorters människor som har olika motiv att vara med. Många har ett miljöengagemang. En del tilltalas av den kooperativa ägandeformen, och/eller vill kunna köra bra bilar till en mycket rimlig kostnad utan att själv behöva betala garagehyra, meka eller bekymra sig om besiktning.

Vem bestämmer?
Medlemmarna tillsammans. En gång om året hålls årsmöte där verksamhetens riktlinjer dras upp. En vald styrelse leder den löpande verksamheten mellan stämmorna. Mellan stämmorna hålls åtminstone ett medlemsmöte där aktuella frågor diskuteras på ett mer informellt sätt.

Kan ett företag bli medlem?
Ja. Medlemsvillkoren för juridiska personer (företag och organisationer) avtalas mellan ABK och företaget/organisationen.

Jag bor inte i Angered, finns det bilpool någon annanstans?
Vi har inga krav på var man måste bo för att vara medlem och men bilarna är i dag placerade i Angered. Det är en praktisk fråga för var och en hur långt man är villig att förflytta sig. Det finns bilkooperativ och bilpooler i andra delar av Göteborg, bl a Majorna, Bagaregården, Hisingen och Masthugget.

Kan jag köra i helgen om jag går med idag?
Nej, så snabbt går det inte. Först måste du väljas in på styrelsens månadsmöte och sedan ska du betala årsavgift och insats. Därefter får du dina nycklar i samband med att du träffar en utbildare för att gå igenom allt praktiskt. Sedan kan du boka och köra.

Kan min kompis köra om jag är medlem?
Bara om du som är medlem sitter med i bilen.

Är bilarna försäkrade?
Ja, samtliga bilar är helförsäkrade.

Kan jag ta närmaste bil?
Du måste först kontrollera att bilen är ledig. Sedan bokar du bilen för den tid du behöver. Ta gärna till en marginal så du säkert hinner både tillbaka och städa ur bilen tills nästa medlem ska köra.

Hur fungerar det med bilnycklar?
Varje bil har en nyckel som är inlåst på en säker plats i anslutning till bilen. När du blivit medlem visar vi dig var.

Finns allergifri bil?
Två av våra bilar är "allergibilar", dvs husdjur får ej tas med i bilen just med tanke på att en del personer är allergiska mot pälsdjur. Vilka bilar det gäller kan du som medlem se under respektive bils information. Alla bilar är rökfria.

Hur bokar man?
Via internet på vår webbplats. Har du ingen internetanslutning kan du använda datorer som finns på bibliotek eller internetcaféer. Du kan också be någon du känner som har internet att boka åt dig. Det är idag nästan ett måste att på något sätt ha tillgång till internet och e-post då praktiskt taget all vår medlemsinformation sker digitalt.

Hur hårt är bokningstrycket?
Detta går inte att svara på. Vi har tumregeln en bil per minst 10 och max 20 hushåll. Efterfrågan är starkast under storhelger och semesterperioden, svagast dagtid under arbetsveckorna på vinterhalvåret. Behöver du bil dagtid eller är flexibel i fråga om tid, och dessutom kan tänka dig en bil som står lite längre bort än den närmaste, brukar det inte vara något problem. Vi rekommenderar att man bokar i god tid, särskilt inför helger.

Hur ofta får man köra - och hur länge?
Det finns inga begränsningar på hur ofta man får boka bil, men en och samma bil får bokas max 2 veckor i sträck (undantag kan beviljas av styrelsen). Skulle någon medlem ha invändningar åligger det styrelsen att överväga ev. begränsningar (om du t ex bokar fem helger i rad eller flera bestämda dagar under längre tid). Under sommarmånaderna finns det en maxbokningstid på 3 dygn på en av bilarna, för att medlemmar som är kvar i stan ska ha tillgång till bil. Vilka bilar och begränsningar som gäller meddelas under våren.

Om bilen inte finns på plats när jag bokat?
Det händer ytterst sällan. Ring någon i styrelsen i så fall. Den medlem som inte lämnat tillbaka bilen i tid till nästa körning blir betalningsansvarig för eventuell ersättningsbil eller taxikostnad åt dig.

Kan jag ångra en bokning?
Javisst, men avboka minst ett dygn i förväg. Annars får du betala för den del av bokningen som ligger inom de närmsta 24 timmarna.

Vem tankar?
Det gör den som kör när det behövs och betalar själv. Kvittot lägger du längst bak i en pärm i bilen och skriver ditt namn på. Din bensinkostnad dras från nästa räkning. Bilens tank måste alltid vara minst halvfull när bilen lämnas tillbaka och spolarvätska ska fyllas på.

Vem städar bilarna?
Du måste lämna tillbaka bilen i städat skick, både inuti och utanpå. Det betyder att skräp ska vara bortplockat, liksom spår efter husdjur. Har du haft hund/katt i bilen måste du dammsuga efter dig. Är bilen i behov av någon reparation eller service - ring bilens ansvarige så felet kan åtgärdas. Bilvårdsgruppen går igenom bilen en gång/månad.

Hur vet man när nya bilar kommer?
Detta och andra nyheter läggs ut på medlemssidan på vår webbplats.
 
Hur lämnar man bilkooperativet?
Utträde ur föreningen kan endast beviljas vid årsskifte. Uppsägning till utträde ska göras skriftligt senast första oktober och får ske tidigast tolv månader efter inträdet i föreningen.